dimarts, 14 de juny del 2011

“50 anys després, hem de fer front a nous reptes”

Muriel Casals se la veu jove i plena de vida, amb confiança en si mateixa i en la gent que lidera Òmnium arreu del territori. Després de 50 anys de feina intensa, els reptes d'Òmnium són diferents, però el compromís (llengua, cultura i país) és el mateix.

L'11 de juliol Òmnium Cultural farà 50 anys i alhora farà un any de la gran manifestació de Barcelona. Quin balanç en podem fer?

"La paraula que millor resumeix totes dues efemèrides és necessari. El 1961, Òmnium va néixer perquè era necessari, gairebé com una petita administració catalana, perquè en aquell moment no es podien fer classes de català, no s'ensenyava la història de Catalunya. Òmnium va venir a suplir aquesta mancança amb moltes dificultats, de vegades clandestinament i d'amagat, perquè calia “salvar el mots” com deia l'Espriu, mantenir la llengua i la cultura catalanes. I l'any passat, vam contribuir a organitzar una gran manifestació que era molt necessària, com es va demostrar amb una participació massiva que va desbordar totes les previsions."


Llegir l'entrevista sencera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada